OZ2HNS / Hans Otto     


Doula in Austin


Mail to OZ2HNS

UBUNTU
Jeg vil her fortælle lidt om de programmer jeg bruger i Ubuntu i forbindelse med radioamatør hobbyen.Mit grej er dette, Yaesu FT-897, LDG YT-100 atu og Rigblaster plus interface. Til PSK31 bruger jeg Fldigi, jeg vil ikke her komme ind på opsætningen, kun fortælle om min brug af programmet.

Som det kan ses på billedet er jeg har i qso med en Spanioler, nogle af de ting som jeg finder godt ved Fldigi er at når man er i gang med en qso kan man dobbelt klikker på ”call, qth, navn, s-raport og locator, så ”hopper” de op på plads i loggen, man kan også klikke på den lille globus så henter programmet oplysningerne fra QRZ, dette kræver dog lidt opsætning i programmet.

Fldigis indbygget log, som ses oven for, kan sende data til bla.

Xlog som jeg bruger som mit logprogram da jeg også køre SSTV. Hvis man har et cat interface kan man i opsætningen sætte programmet op til at bruge dette, jeg bruger et hjemmelavet interface. Jeg bruger meget tid på PSK da jeg på den måde kan komme omkring på HF, jeg bor i et boligselskab og kan derfor ikke have de helt store antenneanlæg oppe, til HF bruger jeg en Dipole, med min tuner kan jeg tune den fint til de bånd jeg bruger 20-m, 80-m og lidt 40-m, SSTV går også meget godt men der kommer jeg ikke så langt omkring.

Der findes også andre programmer til PSK i Ubuntu, bla. mFSK, gpsk31 samt flere andre, de kan alle findes i Ubuntu softwarecenter.SSTV kører jeg også, der findes et program, QSSTV til Ubuntu, det er nu kommet i en ny version
QSSTV 7.1.7 det virker efter min mening meget bedre end QSSTV 5.3.
En ting der kunne være nemmere er tekst på billedet, men det skal man vist bare vende sig til

QSSTV QSSTV

CQ-100 bruger jeg også en del, det findes desværre ikke til Ubuntu, men det kan fint installeres i Wine.
Det er et fint program for ”os” der er lidt antenne begrænset , med det kan man da komme rundt i verden.Af andre programmer som ikke er radioamatør relateret,
og som jeg bruger kan nævnes Skype,
Pidgin til Messenger, Thunderbird til mail, Google Crome som browser.

Til billedebehandling bruger jeg Gimp, som billede fremviser Gwenview.
Til Filbehandling bruger jeg Gnome Commander den ligner lidt Norton..This page was last modified April 2018