OZ2HNS / Hans Otto     

Mail to OZ2HNS

SSTV og PSK på en Samsung Galaxy Tab2 10.1 tablet computer

Min kone og jeg var en tur i USA december 2012, der købte vi hver en tablet computer.
Styresystemet i maskinen er Android 4.1.1
Jeg begyndt så at kikke efter radioamatør programmer og fandt ud af at der er rigtig mange på Google Play, jeg fandt et par for mig, interessante programmer, DroidPSK og DroidSSTV, de er ikke gratis men koster kun småpenge.
Næste opgave var så at få koblet min tablet pc og min Yaesu FT-897 radio sammen, det bruget jeg lidt tid på at læse om, Jeg fandt ud af at et Vox interface vist lige var sagen, jeg endte med at finde Skip Teller KH6TY, han havde en artikel i QST marts 2011, jeg sendt ham en mail og spurgte om jeg kunne købe et byggesæt, men han svarede at han ikke lavede dem mere.
Men et par dage efter sendte han mig et printudlæg til hans Digitale Vox Interface.
Da vi kom hjem gik jeg i gang med at lave print og samle det, og jeg må sige at det er noget der virker, hvis der er nogen som vil bygge det kan jeg sende print udlæg og diagram i en mail oz2hns@gmail.com.
Her er et par billeder af mine forsøg, til min samsung skal man bruge et 4 polet jack stik, og her skal man være opmærksom på
ben 1 venstre ud, ben 2 højre ud, ben 3 stel, ben 4 mikrofon.


Interfacet sat til tablet pc


Her under et billede af det færdige interface
Og så er det ellers med at komme i gang med at kører PSK.


Her er et billed af en psk qso med en Russer, som det kan ses på billedet er der 9 macorer man kan bruge til hvad man vil, for oven er der til at skrive data i loggen og så huske at trykke på -Add to log-, selve opsætningen vil jeg ikke komme ind på, men kun sige at man trykker og holder på en marco, og så åbner denne så man kan skrive i den.
Så skal der køres SSTV


Dette er sende delen af DroidSSTVMan kan se en tynd røde streg, den angiver hvor langt man er med at sende billedet, som svare på cq call fra en Franskmand.
I bunden af billedet kan man se nogle små billeder, man kan have 9 billeder klar til at sende, og man kan lave nogle macroer, jeg har lavet en med CQ en til svar, og en til at sende 73.

Dette er modtager delenNår man modtager et billede man vil svar på klikker man på marcros og skrive call og raport (595) måske, senere kan man fylde resten ud med navn og qth m.m.
Til sidst vil jeg bare sige at jeg er blevet meget glad for at bruge min lille tablet pc til dette.
Det er Wolfgang Philipps - W8DA der har lavet disse to gode programmer, samt mange andre som kan ses på hans hjemmeside http://www.wolphi.com.
Interface diagram kan man finde hos Skip Teller KH6TY
https://sites.google.com/site/kh6tyinterface
Hvis der er nogen som vil hører mere om dette, eller have hjælp så sende mig en mail adressen finde du i venstre side.
73 gs god fornøjelse med programmerne.
Hans Otto Nielsen / OZ2HNSThis page was last modified September 2022